Nieuwsartikel

Finale Wiskundequiz: zaterdag 4 februari 2012

09/02/2012 (0 reacties)

Ondanks de vrieskou en het ietwat kerstachtige weer ging op zaterdag 4 februari wederom in vol enthousiasme de finale van de Wiskundequiz 2012 door! Gelukkig zijn de kandidaten ook goed op tijd en dik ingepakt, met bijbehorend gezelschap van de ouders en hier en daar een broertje en een zusje, aangekomen op het Lucernacollege Antwerpen.

Terwijl de leerlingen, zo’n honderdtal dat overgebleven was na de voorrondes in alle vestigingen en dus komend uit alle hoeken van de provincie, zwoegden in onze conferentiezaal op de vierde verdieping, was er door het personeel ook het een en ander geregeld om deze keer de ouders meer bezig te houden terwijl ze in spanning wachtten. Zo was er een ouderparcours geregeld langs verschillende lokalen, waarbij ze verschillende weetjes over het Lucernacollege te weten konden komen, zoals:

  • meer dan 80% van onze leerlingen is van de Belgische nationaliteit
  • de gemiddelde leeftijd van het personeel is 29 jaar
  • meer dan 95% van onze voormalig leerlingen studeert verder in de hogeschool of universiteit
  • een aantal keuzevakken op onze school aangeboden is: robotica, Olympiades (in wiskunde, wetenschappen), leesuur, Spaans, SOWO
  • Lucerna betekent lichtbron
  • en natuurlijk dat onze slogan en basisprincipe is: SUCCES IS NIET TOEVALLIG!

Ook voor de leerlingen, als zij klaar waren met hun Wiskundequiz, waren er verschillende puzzels en spelletjes gemaakt in het kader van verschillende vakken, zoals rebussen voor Nederlands, “raadplaatjes” voor geschiedenis, een kijkje op hoe Latijn nog steeds doorleeft in onze taal, memory en speeldoolhoven voor Engels en wat wiskundige raadsels voor degenen die er nog geen genoeg van hadden. De honger kon gestild worden met het eten dat door de leerkrachten zelfgemaakt en van huis meegenomen was.

Een speciale dank aan SAMET BICER, een enthousiaste fotograaf uit onze klas 5Economie-Wetenschappen, voor het nemen van de foto’s op deze zaterdag!

Zeer binnenkort zullen de uitslagen van de finale verschijnen op www.wiskundequiz.be en wij hopen jullie allen te zien op de prijsuitreiking. Plaats en datum zullen eveneens zeer snel bekend gemaakt worden. Geniet van de komende spannende dagen!

Ga terug

Reacties