Nieuwsartikel

My place in today's world

12/02/2015 (0 reacties)

My place in today's world


Om de twee jaar organiseert de Internationale Vereniging voor Cartografie (ICA) de Barbara Petchenik tekenwedstrijd voor kinderen jonger dan 16 jaar. De wedstrijd werd genoemd naar wijlen dr. Barbara Bartz Petchenik, een bekende Amerikaanse cartografe en ontwerpster. Het doel van de wedstrijd is om kinderen ertoe aan te zetten hun visie op de wereld op een creatieve manier in beeld te brengen.
In 2015 wordt deze tweejaarlijkse wedstrijd georganiseerd in het kader van het Internationaal Jaar van de Cartografie. Het thema van deze editie is: My place in today's world — Mijn plaats in de wereld van vandaag. De organisatie van het Belgisch luik van de wedstrijd is in handen van het Nationaal Comité voor Geografie, in samenwerking met het Nationaal Geografisch Instituut.

Nationale ronde

Uit de in totaal 30 geselecteerde tekeningen worden er vervolgens drie geselecteerd via een publieke stemming, en deze gaan door naar de internationale wedstrijd.

Deze publieke stemming gebeurt online op de website: http://internationalmapyear.be/

Voor te stemmen moet je doorklikken naar ‘Barbara Petchenik’. Op deze pagina staat alle uitleg i.v.m. de context en wat er met de tekeningen zal gebeuren.

Aan de rechterkant vind je de leeftijdscategorieën waarop je kan stemmen. De nationale wedstrijd is gelinkt aan een internationale wedstrijd. Voor deze internationale wedstrijd mag elk land 6 tekeningen opsturen. De drie tekeningen die de meeste stemmen halen via de website worden sowieso geselecteerd voor de internationale wedstrijd. Daarnaast zullen er ook nog drie tekeningen door de nationale jury geselecteerd worden. De zes nationale winnaars krijgen eveneens een mooie prijs. Het plan is eveneens om een tentoonstelling te maken met de 30 geselecteerde tekeningen en de prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de opening van deze tentoonstelling.

De eerste drie plaatsen op de internationale wedstrijd krijgen hun prijs op de prijsuitreiking die plaats zal vinden in Rio de Janeiro.

Ga terug

Reacties